Arkitektur,  istanbul,  Rejseguide,  Tyrkiet

Rejseguide til istanbul

Istanbul er en af de mest kendte byer i verden. Denne guide giver nogle af historien om byen og også skitserer nogle af de mest spændende funktioner.

Historie

De tidligste kendte navn Istanbul er Byzans, som det blev grundlagt i 660 f.Kr. af kong Byzas og hans koloni. I 330 e.Kr. blev det gjort til hovedstad i Romerriget af Konstantin den Store, og han gav det navnet Konstantinopel. Da denne gang i byen havde fået mange forskellige navne, og nogle mener, at navnet Istanbul kom fra ordet “Islambol”, som betyder “byen af islam«, men navnet Istanbul stammer fra en middelalderlig græsk sætning som kan oversættes til “i byen ‘og det afspejler, at Istanbul var den eneste større by i et stort område af Tyrkiet. Dette navn blev det officielle navn på byen i 1930.

Geografi

Istanbul er den største by i Tyrkiet med et samlet areal på 5.343 kvadratkilometer, og med en befolkning på knap 14 millioner det betragtes som en af de største byer i verden i form af befolkningen til område.

Byen ligger i hver side af Bosporus, som er en flod der forbinder Marmarahavet til Sortehavet, og det er denne flod, der deler den europæiske side og den asiatiske side af Istanbul.

Leder du efter billige flybilletter muligheder for at besøge Istanbul? BravoFly har en række flyselskaber, herunder KLM Fly, hvor du kan få billige billetter til istanbul.

Klima

Som en generalisering, Istanbul har kølige, våde vintre og varme, tørre somre og ofte har tåge på grund af den høje luftfugtighed. På grund af den enorme størrelse af byen klimaet varierer mellem de forskellige områder.

Ting at lave

Dette er langt den største del af denne artikel. Der er så mange ting at se og gøre i Istanbul, at det sandsynligvis ville tage en hel bog at nævne alt i detaljer, og det ville tage en god par uger ferie at være i stand til at dække alt i byen. Men vi vil kort skitsere de mest populære turist pletter, så du ikke vil gå glip af noget, der er et must-see eller en skal gøre.

Den blå moske er en af de mest mindeværdige stykker arkitektur i Istanbul og ses på de fleste bøger, foldere, brochurer, annoncer og billeder af Istanbul. Selv om det stadig kører som en moske er det åbent for offentligheden at se det er forbløffende interiør.

Efter denne i fantastisk arkitektur er Hagia Sophia (på tyrkisk Ayasofya) er en tidligere kirke, og senere moské, som nu kører som et museum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *